Múltiples entorns d’escriptori a Ubuntu

La discussió sobre si KDE o Gnome (típic flame) sembla no tenir mai fi. Hi ha qui busca la personalització al màxim i qui vol els mínim passos per a gestionar les coses.
Però quan estem amb programari lliure no hem d’oblidar una cosa, que tenim la possibilitat de triar però també moltes vegades de fer “conviure” entorns diferents.

Aquest és el tema del manual: fer conviure KDE i Gnome a Ubuntu. Podríem agafar XFCE, i d’altres, però com que l’experiència amb aquests altres no ha estat del tot satisfactòria per mi, em quedaré sols amb KDE i Gnome.

No segueixis aquest manual si no tens prou coneixements de com recuperar el teu entorn d’escriptori en cas d’error.

Entorn
S’entén que si t’interessa aquest manual és que ja tens instal·lat Ubuntu i que per tant estàs més o menys familiaritzat amb ell. Si no fos el cas, a la secció de manuals trobaràs enllaços per a aprendre com funciona Ubuntu abans de posar-te a seguir aquest manual.

Si tens Ubuntu instal·lat això voldrà dir que també tens Gnome com a entorn d’escriptori, per tant el que voldràs és gaudir també de KDE.

Passos

  • Ens dirigirem al gestor de paquets Synaptic (Anar a Sistema -> Administració -> Gestor de paquets Synaptic ).
  • Un cop hem entrat la contrasenya i se’ns hagi engegat ens dirigirem a Buscar i a marcar per a instal·lar aquests paquets: kubuntu-desktop , kde-i18n-ca , language-pack-kde-ca i language-pack-kde-ca-base . Cliquem a Aplicar i esperem a que s’instal·lin tots aquest paquets.
  • Un cop ho tenim instal·lat busquem aquest paquet: kubuntu-artwork-usplash . El seleccionem per a eliminar completament i cliquem a Aplicar. Amb això ens assegurem que la pantalla d’inici sigui la de Gnome. En el cas que volguéssim la pantalla d’inici de KDE en comptes de la de Gnome, faríem eliminar el paquet: ubuntu-artwork-usplash .

Conclusions
Aquest manual pot patir encara modificacions.

Font:

Anuncis