Com amagar fitxers multimèdia a Android

Alguna vegada quan has obert la Galeria o el Reproductor de música a Android t’ha sorprès que hi apareguessin imatges i fitxers d’àudio que no t’esperaves o que no et són útils. Això pot ser possiblement per descuit de programadors de certes aplicacions. Doncs bé, hi ha un mètode per indicar a Android quines carpetes no ha d’afegir a la vista de la Galeria o el Reproductor de música. Es tracta de crear un fitxer buit amb el nom de “.nomedia” a totes les carpetes que volem que es deixin de mostrar.
Tenim varis mètodes per crear aquests fitxers buits:

  • Un d’ells podria ser que amb el nostre editor de textos de l’ordinador en creem un i al connectar el nostre aparell amb Android anem copiant aquest fitxer buit “.nomedia” a totes les carpetes que ho necessitin. Aquest mètode però ens podria portar problemes si treballem amb GNU/Linux ja que aquest per defecte oculta els fitxers que el seu nom comença per un punt. Però a través de la combinació Alt+H podríem activar i desactivar aquesta opció per defecte.
  • Un altre mètode és instal·lar l’aplicació ES File Explorer File Manager, la qual a través de Menú → Configuració → Configuració d’arxius → Mostrar arxius ocults i després a Menú → Nou → Fitxer i posant “.nomedia” podrem crear aquests fitxers buits allà on ho desitgem. Òbviament l’aplicació de gestió de fitxers podria ser qualsevol altre sempre i quan tingui les opcions tant de visualitzar fitxers ocults com la de crear fitxers buits.

Font: Cómo ocultar archivos multimedia en Android – Xataka Android

Anuncis